We houden allemaal wel van wat privacy van tijd tot tijd, maar sommige architecten hebben dit concept wel heel extreem doorgetrokken. Kijk mee naar deze bijzondere, verborgen huizen.

Vivos Europa One Elite Shelter, Duitsland: €976 miljoen

Van buiten mag dit dan een gevangeniskamp lijken, van binnen is het een luxe paleisje voor miljonairs. De grootste particuliere bunker ter wereld is onder een berg in Rothenstein, Duitsland gebouwd. Een indrukwekkend interieur, hè? Door een kleine, verborgen deur kom je in deze luxe woonkamer terecht. Verder zijn er in het huis luxe zwembaden, bioscopen, fitnesszalen, restaurants en zelfs een helikopterservice te vinden. In het gebouw ben je veilig voor nucleaire bommen, chemische stoffen, aardbevingen en tsunami's.
 
 
 
 
 

Casa Brutale, Griekenland: prijs nader vast te stellen

Dit huis gaat gebouwd worden op een klif in Griekenland, van waaruit je mooi uitzicht hebt op de Egeïsche Zee. Het mooiste onderdeel van het huis is het glazen dak met daar bovenop een zwembad, waardoor er bijzonder licht door de kamer schijnt. Ook in je slaapkamer, waar je vredig kunt slapen onder het water. Helaas staat het huis er nog niet echt, maar hopelijk is die snel klaar. Je moet echter geen hoogtevrees hebben wanneer je dit huis wilt aanschaffen.
 
 
 
 
 

Mirage House, Griekenland: prijs nader vast te stellen

Dit futuristische huis op het Griekse eiland Tinos huisvest een prachtig zwembad op het dak waar vanuit je uitkijkt op de Egeïsche Zee. Er is ook een knus, verborgen terras te vinden. En een schitterend uitzicht...
 
 
 
 
 

Casa del Ancantilado, Spanje: prijs nader vast te stellen

Dit psychedelische huis is gebouwd op een klif in het Spaanse Salobreña. Het huis werd gebouwd in opdracht van een koppel dat een huis wilde dat in harmonie was met het klimaat. De buitenkant is zo gebouwd dat het de binnenkant van het huis in de zomer koel houdt. 
 
 
 
 
 

Luxe grotwoning, Spanje: €175,000

Dit huis is in een heuvel in het Spaanse Galera gebouwd, een erg mooi gebied. Je hebt uitzicht over de vallei, maar geen volledige privacy. Vlakbij liggen namelijk nog enkele vergelijkbare woningen. 
 
 
 
 

Eco House, Bolton, Engeland: €10,4 miljoen

De Engelse voetballer Gary Neville was in 2007 van plan dit verborgen, ecologische huis voor €10,4 miljoen te kopen, maar blies op het laatste moment de plannen af. Dit zou zijn woonkamer zijn geweest. Hoe kon Neville nou 'nee' zeggen tegen deze gezellige patio?
 
 
 
 
 
 

Beckham Creek Cave Lodge, Arkansas: vanaf €1000 per nacht

Dit huis in Flintstones-stijl staat in Parthenon, Arkansas, en is gebouwd in een grot. Het is gerenoveerd, maar wel zo dat de authentieke stijl bewaard is gebleven. Buiten het seizoen kun je hier voor €1000 per nacht overnachten, maar in het hoogseizoen betaal je bijna het dubbele. 
 
 
 
 
 

Edgeland House, Texas: prijs nader vast te stellen

Dit huis is gebouwd onder een grasveld in Texas, en is geïnspireerd op de traditionele 'pit houses' die in Noord-Amerika verzonken in de grond werden gebouwd. Het idee achter dit gebouw is dat het precies zo diep in de aarde zit dat de temperatuur aangenaam is, maar dat er ook nog zonlicht in schijnt. Er is dan ook genoeg licht om deze lichte en ruime keuken te vullen, maar er is ook nog genoeg privacy om je te verbergen voor andere mensen.
 
 
 
 
 
 

Langtry house, Londen: €5,9 miljoen

Dit huis staat tegenover de grootste open vlakte van Noord-Londen, Hampstead Heath, bestaat uit drie kamers en is zo gebouwd dat het grootste deel van het huis onder grond zit. Van buiten verwacht je het niet, maar wanneer je binnenstapt dan snap je wel waarom het stulpje €5,9 miljoen kost. 
 
 
 
 
 

Woolbrook Resevoir, Sidmouth, Engeland: €1,2 miljoen

Dit huis met vijf slaapkamers is gebouwd in een voormalig waterreservoir in Sidmouth, Zuidwest-Engeland. Er komt veel licht door de grote glazen wanden. Het huis torent letterlijk boven je uit vanaf de centrale binnenplaats. Dit kan allemaal van jou zijn voor €1,2 miljoen, wat in vergelijking met eenkamerappartementen in wereldsteden maar een schijntje is.
 
 
 
 

Cliff House, Australië: prijs nader vast te stellen

Je moet wel durven om in een woning als deze te investeren, maar dan heb je wel iets unieks. Het is nu alleen nog een concept, maar ooit moet deze woning aan de rand van een klif in Australië hangen. Het ontwerp is geïnspireerd op de mossels die aan de scheepsromp blijven hangen. 
 
 
 
 
 

Villa Vals, Zwitserland: tot €3400 per week

In de heuvels van Zwitserland staat deze villa, die helemaal verzonken ligt in de berg en naast de beroemde Therme Vals staat. Je kunt vanaf je huis helemaal skiën tot aan Therme. Mocht je met je familie een week in dit prachtige huis willen verblijven, dan kost je dat €3400.
 
 
 
 
 

Montezuma Canyon, Monticello: €531.500

Deze historische grotwoning is gebouwd in een grot in het zuidoosten van Utah. Het staat op 20 minuten rijden van een stadje, ondanks dat het overkomt als de middle of nowhere. Van binnen is het erg gezellig ingericht, en er zit zelfs een wijngaard aan vast.